Betalingsformer

Kontant betaling: Eleven betaler kontant ved køb.

Betaling periodevis: Der bestilles og betales for en to ugers periode ud fra menuplanen. Eleven får udleveret madbilletter til de respektive bestilte menuer. Vi kan desværre ikke refundere betaling ved fravær under tre dage.

Madklippekort: Et godt alternativ til penge. Kortene koster henholdsvis 50, 100, og 200 kr. og der er 11 ”klip” pr. kort (betal for 10 og få 11).

Kortet har ingen forældelsesfrist, så der er intet ”spild”, hvis eleven har fraværsdage, og man er som forælder sikker på, at madpengene ikke går til chips og cola.

Morgenmad

Dagens første måltid har stor betydning for resten af dagen. Uden morgenmad nedsættes evnen til læring betydeligt og børnene bliver trætte og ukoncentrerede. Derfor er der på Nørrevangsskolen Gratis morgenmad til alle elever!

Basismorgenmaden består af: Havregryn, cornflakes, Havrefras, rosiner, sukker, mini- og skummetmælk samt vand.

For variationens skyld serveres der boller i de lige uger og et surmælksprodukt i de ulige uger, ligesom der varieres med f.eks. havregrød og müesli og lignende.

Fødselsdag

Det er nu muligt at bestille ”traktement” i forbindelse med dit barns fødselsdag.

Der kan vælges mellem følgende muligheder og prisen er 5,00 kr. pr. barn:

• ”Frugtbar”: Skåle med forskellig frugt skåret i små stykker som børnene selv kan blande efter eget ønske. Bægre og gafler medfølger.
  • Bollekagemand: Kagemand formet af boller. Der er én bolle pr. barn og hver bolle er pyntet med to stykker slik.
  • Kage efter eget valg. Der er et stk. kage pr. barn og hvert stykke er pyntet med to stk. slik.

Bestillingen sker ved personlig henvendelse i kantinen eller på telefon 24 89 05 35, og med mindst en uges varsel.

Torsdagskage

At kage hører til i den usunde ende af fødevareskalaen er vist indiskutabelt.

Men trods dette har vi valgt at sælge torsdagskage, hvilket er et stort hit hos mange af børnene.

Det gør vi både for hyggens skyld, men også for at vise at man godt må ”synde” lidt en gang i mellem hvis man ellers spiser sundt og varieret.

Et stk. kage vejer ca. 40-50 gram og for at begrænse indtagelsen er det kun tilladt at købe ét stykke pr elev.

Fødevarestyrelsens anbefalinger – Frokosthånden

Typisk glemmer vi at købe ind til madpakken, når vi står i supermarkedet og tænker ”hvad skal vi have til aftensmad?”. Frokosthånden er en enkel huskemodel for, hvad der skal i madpakken, hvis den skal være sund og efterleve de officielle kostråd.

En god og sund madpakke består af fem ingrediensgrupper – en for hver finger. Husk derfor ”hånden”, når du køber ind, og når du smører madpakken.

Hånden består af:

1. grønt – gnavegrønt, salat eller pålæg
  2. brød – helst rugbrød eller fuldkornsbrød
  3. pålæg – kød, ost eller æg
  4. fisk – mindst en slags fiskepålæg
  5. frugt – det friske og søde

Det er en god idé at lave lidt ekstra til aftensmaden – lige til at komme madpakken i morgen. F.eks. kan du bruge gårsdagens rester af:

• kyllingelår
  • fiskefrikadeller
  • pizza
  • råskostsalat
  • madtærte

Du kan læse mere om Frokosthånden her.

Kilde: http://altomkost.dk/tips-i-hverdagen/til-maaltiderne/madpakker/gi-madpakken-en-haand/

Kontakt

Kantinen (medarbejder Mette-Marie Laursen) kan kontaktes på telefon 89 15 43 88.

Prisliste

Vand 0,5 l 5 kr.
Juice 0,25 l 5 kr.
Juice i flaske 8 kr.
Kakaomælk 0,2 l 5 kr.
Yoghurt 0,15 l 5 kr.
Mælk, 0,25 l 3 kr.
Frugt 2 kr.
Gulerod 2 kr.
Skolebrød/grovbolle 5 kr., m/smør 7 kr.
Nøddemix 5 kr.
Kanelknækbrød 2 kr.
"Lille menu" 10 kr.
"Stor menu" 20 kr.
Dagens pålægsflute 20 kr.
Torsdagskage 5 kr.
Pizzabolle 10 kr.

Udvalget i kantinen varierer fra dag til dag, men ovenstående er en del af vores faste sortiment.