Eliteidrætsskolen

Om Eliteidrætsskolen

På Nørrevangsskolen findes på Randers kommunes Eliteidrætsskole.

Eliteidrætsskolen kombinerer sport og skolegang i udskolingen (7.-9. og evt. 10. klasse) på en optimal måde.

Tilbuddet retter sig derfor mod elever, som ønsker at nå langt inden for deres sportsgren.

Idrætten er lagt ind i skoleskemaet, og klasserne er dannet af ligesindede eliteidrætsudøvere, der stiller med de samme forudsætninger og forventninger.

Undervisningens indhold

Vi tilbyder dig et skoleskema med idræt tre gange om ugen, heraf to gange morgentræning hvor de store idrætter træner disciplinspecifikt, og hvor alle øvrige idrætter sammen træner basaltræning (basaltræning består af alle grundelementer i enhver idræt lige fra decideret styrketræning til sprint, plyometrisk, kropsstamme, koordination, motorik, hurtige fødder osv.), og én gang om ugen hvor idrætsteori kobles på praksis. Disse timer kalder vi ”Temaidrætstimer”. De kan omhandle alt fra kost, over doping-problematikker til medietræning. Endvidere bruger vi også disse timer til at teste eleverne i forskellige styrke-, udholdenheds- og eksplosive øvelser.

Desuden testes 8., 9. og 10. klasse to gange om året i VO2max; dvs. den maksimale iltoptagelse. Det foregår helt konkret ved, at elverne kommer op på et løbebånd, med iltmaske på, og så måler vi deres evne til at optage ilt. I den forbindelse måles der også fedtprocent, højde og vægt.

Ansøgning

Alle idrætter under DIF kan principielt optages på skolen. Som en del af optagelsen kommer du til en samtale med elitechef, skoleinspektør og elitekoordinator og som håndbold- eller fodboldspiller kommer du også til optagelsesprøve.

Ansøgningen til Randers Eliteidrætsskole består af fire bilag, som sendes samlet til skolen:

• Elevplaner ELLER udtalelse fra nuværende skole
  • Trænerudtalelse
  • Hvorfor søger du
  • Ansøgningsskema

Eleverne skal selv samle trænerudtalelsen ind og deres sidste elevplan og vedlægge dem ansøgningen, så de fire bilag bliver sendt samlet.

Herefter får man besked på, om man skal til optagelsesprøve.

Ansøgningsskemaer

Spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål, så kontakt afdelingsleder for Eliteidrætsskolen Jeppe Thomsen.

E-mail: [email protected]

Du kan også følge os på facebook: https://www.facebook.com/eliteranders